×

Hyvää ääntä tietokoneelta

“Good, emotionally involving sound, using sources that people already have.”

Stephen Mejias, Stereophile Magazine
 

Lue myös testi Amphion Ion + NuForce Icon - kokonaisuudesta. (EN)


Huominen tulee, oletko valmis

Tulevaisuuden mediasisältö saapuu kotiin laajakaistan välityksellä, joko tietokoneen tai TV:n kautta. Rakenna äänentoistojärjestelmäsi näiden laitteiden yhteyteen ja olet valmis huomiseen.


Helppokäyttöistä highendiä

Tietokoneäänen ei tarvitse olla kompromissi. Tietokoneiden helppokäyttöisyys saadaan yhdistettyä huippuluokan äänentoistoon – ja vieläpä yllättävän edullisesti. 
 

Muistilista

Kun haluat laadukasta äänentoistoa tietokoneelta muista että:

 • Tietokoneet optimoidaan VAIN ja ainoastaan digitaalisignaalin käsittelyyn: Sano ei kuulokeliitännälle!

 • Ota digitaalisignaali ulos tietokoneelta ja tee digitaali-analogi (DA) äänenmuunnos tietokoneen ulkopuolella. Yleisin väylä ulos on USB.

 

Ääniformaatit

Yksinkertaisuus on valttia. Riittää kun muistat kaksi kirjainyhdistelmää:

 • WAV
 • FLAC 

Valitse jompikumpi ja säästät turhaa työtä. MP3 oli aikansa lapsi, joka kovalevytilan halpenemisen ja siirtonopeuksein kasvun kautta on tullut laatutietoiselle musiikin kuluttajalle tarpeettomaksi. 

 

Monikäyttöisyyden vaatimukset

Integroitu äänentoistojärjestelmä mahdollistaa huippuäänestä nauttimisen niin televisiota kuin tietokonettakin käytettäessä. Mutta monikäyttöisyyden vaatimus asettaa korkeat vaatimukset erityisesti kaiuttimelle:

 • Tietokoneella istuttaessa äänen pitää integroitua täydellisesti jo lähikentässä 

 • Äänikentän pitää olla tasainen ja laaja, jotta siitä voidaan nauttia muutenkin kuin tismalleen kaiuttimen keskipisteessä istuessa 

 • Eri äänialueiden pitää muodostaa saumaton kokonaisuus, jotta puheääni toistuu luonnollisena 

 • Äänen selkeyden ja luonnollisuuden tulee säilyä myös hiljaa kuunneltaessa.

 

Aktiivi vai passiivi - kas siinäpä pulma

Yleisesti ajatellaan että aktiivikaiutin paras partneri tietokoneelle. Harva laadukas aktiivikaiutin ottaa kuitenkaan vastaan digitaalista signaalia. Jos ulkoinen D/A muunnin kuitenkin tarvitaan laadukkaan äänen saamiseksi, niin lienee sama jos ulkoinen laite sisältää myös vahvistimen?

 

Amphion / Nuforce kokonaisuudet nostavat tietokone – ja TV pohjaisen äänentoiston uudelle tasolle, helppokäyttöisyyttä ja pitkäikäisyyttä unohtamatta. Koska pidämme epätodennäköisenä, että fysiikan lait muuttuvat, veikkaamme että jokainen tänään tietokonejärjestelmään myyty Amphion kaiutin toimii hienosti vielä 20 vuoden päästä - riippumatta siitä mitä muutoksia

 • vahvistintekniikassa

 • D/A-muunnin teknologioissa

 • tietokoneen liitinstandardeissa

 • langattomien tiedonsiirtotekniikoiden 

osalta tapahtuu. Pitkäikäisyyden ja laitteiston päivitettävyyden vuoksi digitaalitekniikan huima kehitysvauhti on "eristetty" kaiuttimesta riippumattomaksi.

 

Maltillisella lisäinvestoinnilla, nautit aina viimeisimmästä teknologiasta - ja tietoisuudesta että tapahtuipa digitaalimaailman ihmeellisessä maailmassa mitä tahansa, suurin osa investoinnista on tallessa Suomessa käsintehdyssä laadukkaassa kauittimessa. 

 

Muista myös Hyvää ääntä televisiosta.