Amphion messukalenteri

Hifistudio, Tampere

  • 11-13 Lokakuu

Hifimessut, Oulu

  • 19-20 lokakuuta
  • Radisson Blu 

Digiexpo

  • 1-3 marraskuuta
  • Messukeskus, Helsinki
  • www.digiexpo.fi 

Audio Visual Helsinki 2013

  • Messukeskus,
  • 13-15 marraskuuta


Uutisarkisto


11/09/2012

Habitare 2012 - alkaa huomenna keskiviikkona!

Äänentoisto kohtaa taiteen Habitaressa

 

Messuilla esillä tanskalaisen käsitetaiteilijan maalaamia uniikkeja ion+ -kaiuttimia


Tule tutustumaan osastolle 6k79. 
Löydät meidät myös Aikamatka - näyttelystä, Magisson, VividWorksin sekä M2:sen osastolta. 


ArtLovers_40x.png

  

Äänentoisto kohtaa taiteen 12.-16.9.2012 järjestettävillä Habitare-messuilla. Messuilla on esillä tunnetun tanskalaisen käsitetaiteilijan Kristian von Hornslethin maalaamia uniikkeja Amphion ion+ -uutuuskaiuttimia.  Käsinmaalattujen kaiuttimien "raivopäisen epäkunnioittavat kuviot" tuottavat von Hornslethin mukaan "puhtaan äänen ja vapaan mielen synergistisen veistoksen".

 

Kuopiolainen Amphion on päässyt mahtavaan seuraan, sillä hurjista tempauksistaan tunnettu von Hornsleth on aiemmin maalannut raflaavaan tyyliinsä muun muassa Rolexin kelloja, Lamborghinin ja Morganin urheiluautoja sekä Ducatin moottoripyöriä. 

 

”Suurelle yleisölle tuntematon pieni suomalaisyritys lienee onnistunut jossain, kun se kelpuutetaan näin ekslusiiviseen yritysjoukkoon. Projektissa minua kuitenkin kiinnostaa ensisijaisesti mahdollisuus muistuttaa ihmisiä puhtaan äänen potentiaalista yltiöstressatun nykyihmisen elämän parantamisessa.” 

 

”Kristian von Hornsleth on äärimmäisen tinkimätön ja pienissä piireissä arvostettu oman tiensä kulkija, jonka työt puhuttelevat useammalla tasolla. Tämä koskee myös Amphionia, joten sattumaa tämä yhteistyö ei ole",  Amphionin toimitusjohtaja Anssi Hyvönen sanoo.

 

 

Amphion ion+


Amphionin uutuuskaiutin Ion+ on syntynyt yhdistämällä vuonna 2005 Habitare-messuilla palkittu ulkomuoto maailman huippuäänittäjiltä (mm. Bruce Swedien) saatuun palautteeseen. Koti- ja studiokäyttöön soveltuvan kaiuttimen pitkälle viety akustinen suunnittelu sekä basso- ja diskanttielementtien saumaton integraatio toistavat ihmiskuulon tarkimmin aistiman keskialueen virheettömästi - silloinkin, kun itse äänite ei ole paras mahdollinen.

 

Muun muassa Chisun ja Evan & Manun viimeiset albumit on tehty Amphion-kaiuttimilla. Tule Habitare-messuille kuulemaan musiikki sellaisena kuin artisti on sen itse tarkoittanut! Ion+ on saatavissa mustana ja valkoisena - verkon värin voi valita lukuisista vaihtoehdoista.

www.amphion.fi


Toimintaperiaate: 2-tie, bassorefleksi
Diskantti:  1" titaani
Keski- / bassoelementti: 4,5" alumiini
Jakotaajuus: 1600 Hz
Impedanssi: 8 ohm
Herkkyys: 86 dB
Taajuusvaste: 50 - 25 000 Hz +/-3dB
Vahvistinsuositus: 25 - 120 W
Mitat (h x w x d): 268 x 134 x 220 mm
Paino: 6 Kg
Värit: musta, valkoinen ja kokovalkoinenKristian von Hornsleth

Kristian von Hornsleth, s. 1963, on tanskalainen, nykyisin Lontoossa asuva käsitetaiteilija, maalari ja kuvanveistäjä. Autojen, moottoripyörien ja kaiuttimien maalaamisen lisäksi hän on muun muassa ostanut kokonaisen ugandalaiskylän ja antanut kylän jokaiselle etunimensä Hornslethiksi muuttavalle asukkaalle lahjaksi porsaan. Yksi hänen hurjimpia teoksiaan oli Langelandin koulun joukkomurhan lavastaminen ja valokuvaaminen.

www.hornsleth.com

 

Lue lisää: 

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Tanskalaistaiteilija+suututti+yleisönsä+käymällä+kauppaa+kyläläisten+nimistä+Ugandassa/1135231369081

 

Kuvia:

https://picasaweb.google.com/110492358802290982124/Hornsleth

Tiedotteen kuva: copyright N.T. Foelsgaard

« Takaisin sivulle Uutiset